HABERLER » Etkinlikler » Tiyatro - Müziksiz Evin Konukları

Tiyatro - Müziksiz Evin Konukları, 1 Mart 2014 Cumartesi - 20:30

Etkinlik Tarihi: 1.03.2014 20:30:

Oyun: Müziksiz Evin Konukları

Tiyatro: Tiyatrokare

Tarih: 1 Mart 2014 Cumartesi / Saat: 20.30

Bilet Ücreti: Tam 50.- TL / Öğrenci 40.- TL
(İndirimli bilet alanlar ilgili belgelerini yanlarında bulundurmak zorundadır.)

Adres: Profilo Kültür Merkezi, Mecidiyeköy

Oyunu bizlerle izlemek isteyen üyelerimizin en geç 25 Şubat Salı 14:00'e kadar dernek merkezine rezervasyon yaptırmaları gerekmektedir.

Tüm Etkinlik Rezervasyonları İçin İrtibat: Özlem Yeşildağ / ALD Dernek Sekreteri (0533 498 04 35 - 0212 260 30 48 / 87)


Oyun hakkında:

Pulitzer ödüllü aile komedisi "Müziksiz Evin Konukları"nda, babalarının ekonomik durumunun bozulması nedeniyle, sevgisiz bir babaanne ve engelli bir teyze ile yaşamak zorunda kalan iki çocuğun hikâyesi anlatılmaktadır. Sevgi, acıma, koruma ve sahiplenme duyguları farklı karakterlerin gözünden irdelenmekte, yaşam mücadelesi içinde yitirilen sevgi bağları ele alınmaktadır.

Müziksiz Evin Konukları, 1990’da Neil Simon tarafından yazılmış ve “Lost In Yonkers” adıyla Broadway ve Londra başta olmak üzere, tüm dünyada oynanmıştır. 1991’de Pulitzer Ödülü kazanan oyunun filminde Irene worth, Mercedes Ruehl, Richard Dreyfuss gibi ünlü isimler rol almıştır. Tiyatrokare’nin 1992’de kuruluş oyunu olarak seçtiği bu aile komedisi, devlet sanatçısı Macide Tanır’ın yıllar sonra tiyatroya tekrar dönmesini sağlamış ve üç yıl kapalı gişe oynanmıştır. Oyun, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Macide Tanır anısına, güncel bir çeviri ve yorumla sahnelenmekte, dekor tasarımı ödüllü tasarımcı Barış Dinçel tarafından gerçekleştirilmektedir. Oyunda kuşak çatışması ve kuşaklar arası sevgi bağı perçinlenmekte, günümüz izleyicisine sıcak ve insancıl mesajlar verilmektedir. Sevgi, acıma, koruma ve sahiplenme duyguları farklı karakterlerin gözünden irdelenmekte, yaşam mücadelesi içinde yitirilen sevgi bağları ele alınmaktadır. Başrolü Devlet Tiyatrosu’nun kıdemli oyuncusu Serpil Tamur üstlenmektedir. Tamur, tiyatro çalışmalarının yanı sıra sinema ve televizyon dizileriyle de tanınmaktadır. Şehir Tiyatroları'nın ödüllü oyuncusu Özge Özder de diğer başrolü üstlenmektedir. Nedim Saban'ın Türkçeleştirerek sahneye taşıdığı oyunda diğer rollerde Asuman Çakır, Abdül Süsler, Emrah Düzkaya, Abdullah Semercioğlu, Selim Tezin oynamaktadır.

Yazan: Neil Simon               Çeviren/Yöneten: Nedim Saban
Dekor: Barış Dinçel             Kostüm: Serpil Tezcan
Oyuncular: Serpil Tamur, Özge Özder, Asuman çakır, Abdül Süsler, Emrah Düzkaya, Abdullah Semercioğlu, Selim Tezin

Bölümle ilgili diğer başlıklar

Copyright © 2024 Avusturya Liseliler Derneği
Designed by: OrBiT