ÇALIŞMA GRUPLARI » ALliler Kartçınar Korosu » Konserlerimiz » 1 Ekim 2014, Darülaceze Dinletisi

1 Ekim 2014, Darülaceze Dinletisi



Üçüncü huzurevi dinletimizi 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü vesilesiyle Darülaceze sakinleri için gerçekleştirdik. Kıymetli saz sanatçılarımız Özata Ayan (tanbur), Binnaz Çelik (kemençe), Günay Çelik (kanun), İsmet Uraş (keman)  ve koromuz üyelerinden Tayfun Şarlak (ud) bizlere bu dinletide eşlik ettiler.

Gençlerin büyüklerinden öğrenecekleri çok şey var. Bir düşünürün söylediği gibi,  İnsan gençliğinde öğrenir, yaşlılığında anlar”.  Bizler; yaşlıların toplum hayatında çok önemli bir yer tuttuğunu düşünüyoruz.  İyi bir toplum, genciyle yaşlısıyla bir bütün oluşturan toplumdur. Gençlerin yaşlılara; yaşlıların da gençlere ihtiyacı var.

Yaşlılar olmasa kim gençlerle deneyimlerini paylaşırdı, kim gerektiğinde onları hoş görürdü? Ya gençler? Onlar olmasaydı, yaşlılarımız yaşam sevinçlerini kimlerle tazeleyebilirdi? Biz de sevinçlerimizi, neşemizi hatta dertlerimizi ve sızılarımızı müzikle anlatma çalıştık.

Yaşamak her yaşta güzeldir. Hepimiz bir gün yaşlanacağız. Hangi yaşta olursak olalım, ancak yaşamayı sevdikçe, insanlık için, dünyamız için güzel şeyler yapabiliriz.  DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ'nde müziğimizle gönlümüzden gönüllere bir köprü kurmak istedik. 
            

Bölümle ilgili diğer başlıklar

Copyright © 2024 Avusturya Liseliler Derneği
Designed by: OrBiT