HABERLER » Haberler / Duyurular » Engelliler Kariyer Günü’ne Davet – 30 Mayıs Cuma, 10:00-18:00 | AVUSTURYA LİSELİLER DERNEGİ


Engelli, topluma tam ve etkin bir şekilde katılımlarının önünde engel teşkil eden, uzun süreli fiziksel, zihinsel, düşünsel ya da algısal bozukluğu bulunan kişilere denir. Türkiye’de toplam nüfusun %12,3’ü engellidir (8,5 milyon). Bunlardan %2.58’i ortopedik, görme, işitme, dil ve konuşma ve zihinsel engellidir, %9.70’inin ise süreğen hastalıkları vardır.

4857 sayılı kanuna göre; 50 ve daha fazla işçi çalıştıran işyerlerinde %3 oranında engelli  istihdam zorunluluğu bulunmaktadır. Kontenjan fazlası istihdamda ise istihdam edilen engellilerin işverene ait sigorta primleri paylarının tamamı hazine tarafından karşılanmaktadır.

Bu toplumsal sıkıntının farkında olan Galatasaray Rotaract Kulübü, istihdam etmek üzere engelli vatandaşlara ulaşmaya çalışan işverenler ile iş arayan engelli vatandaşları buluşturmayı düşünerek 2010 yılında ülkemizde bir ilki gerçekleştirerek ENGELLİLER KARİYER GÜNÜ’nü düzenlemiştir.  Bu yıl içerisinde ise 30 Mayıs 2014 tarihinde Beşiktaş Belediyesi’nin ve Kariyer.net’in desteği ile Dilek Sabancı Parkı Engelli Koordinasyon Merkezi’nde (Levent) 10:00 – 18:00 saatleri arasında gerçekleşecektir.

30 Mayıs 2014, Cuma günü Dilek Sabancı Parkı Engelli Koordinasyon Merkezi’nde (Levent) gerçekleştirilmesi planlanan, engelliler için düzenlenecek olan kariyer gününün hedefleri:

·  İş arayan engellilerin kamuda ve özel sektörde boş bulunan engelli pozisyonları ile buluşmasını sağlamak,

·  Engellilerin, çalışabilecekleri alanlar ve şirketler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlamak,

·  Engellilerin firmalarla ve firmaların da engellilerle iletişim kurabilecekleri ortam yaratmak,

·  Engellilerin, kariyer hedefleri konusunda merak ettiklerini sorabilecekleri bir ortam oluşturmak,

·  Alanında uzman  konuk konuşmacıları dinleyebilecekleri bir ortam oluşturmak,

·  Engellilerin özgeçmişlerini orada hazırlamak ve başvurdukları firmalara elden teslim ederek başvuru süreçlerini hızlandırmaktır.

Toplumsal bir sorun haline gelen engelli istihdamının çözümü için atılacak bu büyük adımda sizleri de aramızda görmek istiyoruz.

Engelliler Kariyer Günü’ne katılım ücretsiz olup, firma kaydınızı http://www.engellilerkariyergunu.org/component/artforms/?formid=1  başvuru adresinden yapabilirsiniz.

Yer: Engelli Koordinasyon Merkezi Dilek Sabancı Engelliler Parkı Levent

Yasemin Ayoğlu (AL 05)
Galatasaray Rotaract Kulübü
Engelliler Kariyer Günü Komitesi
www.galatasarayrotaract.org
www.engellilerkariyergunu.org

http://orbitserver2012/ald/content.asp?id=1043