HABERLER » Haberler / Duyurular » Verona Opera Festivali Turu - Nuray Erten (AL 75) & Muammer Erboy (AL 75) | AVUSTURYA LİSELİLER DERNEGİ

Avusturya Lisesi 75 dönemi mezunlarından Muammer Erboy ve Nuray Erten tarafından düzenlenen  sıra dışı müzik turlarımızdan VERONA OPERA FESTİVALİ gezisini bilgilerinize sunmak istiyoruz.              

VERONA OPERA FESTİVALİ 28.Ağustos – 1. Eylül 2014

Değerli Dostlarım,

Her yıl başka dünyalara, bambaşka olaylara kapılarını açar, Arena di Verona. Belki dünyanın en tanınmış tiyatrosudur, Roma'daki meşhur Coloseum'dan bile yüz yıl eskidir. Bugün bir tek Verona'nın batan güneşi gibi pembe mermerden yapılma dış duvarları eksiktir. 1913'den beri büyük besteci Verdi'nin anısına aksamadan her yıl düzenlenen Opera Festivali'ne ev sahipliği eder Arena. Ve bütün büyük ustalar her yıl burada buluşur. Bir tapınaktır Arena, opera dünyasına ait herkes ve her şeyin kutsal merkezidir.

Bu yıl bir Büyük Usta gövde gösterisine çıkıyor, Arena'da. Ve bu yıl bizi merakın kanatları uçuruyor Arena'ya! Neler yaptı masalsı dünyaların yaratıcısı, bu sihirbaz adam, nasıl yaptı, yapabildi? Görmeli, yaşamalı ve onu alkışlamalıyız. 93 yaşında çünkü, son on yılında bastonla ancak yürüyebilirken artık tekerlekli sandalyesinde yarışıyor. Ve "ben gelmiş geçmiş en büyük rejisörüm" dercesine bir değil tam üç opera birden koyuyor sahneye. Yeniden, sil baştan! Bunca yılın emeğinin damıttığı tecrübeden damlalarla... Büyük Usta, büyük dahi Franco Zefirelli, bu adam. Damarında kan değil sahne tozu ile sıvı selüloid akıyor sanki. La Traviata ve Tosca başta unutulmayacak opera filmleri var. Onun hakkında Verona'da konuşmaya, işine şahit olurken devam ederiz.

Bizimle Verona'ya gelin ve Zefirelli'nin Carmen ve Madam Butterfly'a kattığı yeni soluğu beraber soluyun. Hayal gücünün pembe mavi katmanlarına dalalım ve Arena'da bu müzik tapınağında bir de çok ender oynanan Romeo Jülyet ile Verona tarihinin en güzel aşk hikayesine katılalım. Aida Retrospektif'e gidelim; 1913'de Arena'nın sahnesini ilk defa açtığı o Verona gecesinin dekor ve kostümleri ile Aida'yı izleyelim, müzik tarihinin derinliklerine dalalım.

Verona özel bir şehir. Etrafı da öyle. Mimari estetiği doya doya yaşamak için Mantua, Padua ve Vicenza'da sokakları arşınlayacak, kuzey  İtalya'nın zengin mutfağı ve şarapları ile de kendimizi ödüllendireceğiz.

Iyi günlerde keyifle buluşmak üzere sevgiyle

Muammer ERBOY  (AL 75)

Tur programı:
28.8. - TK 1871 saat 11:50  uçağı ile Venedik’e gidiş. 13:20 varış ve serbest zaman.  Akşam saat  20:45 Arena Verona’da
             Romeo ve Juliet

29.8. - Tam gün Padova ve Vicenza Turu . Vicenza’da ki villaları geziyoruz, her biri Rönesans örnekleri. Akşam saat 20:45
            Arena Verona’da Carmen

30.8. - Mantova Turu Akşam saat  20:45 Arena Verona’da Madam Butterfly
31.8. - Verona şehir turu. San Zeno manastırı ve Verona girişindeki kiliseler. Burada bir öğle yemek Castel Vecchio’ya
            dönüş ve serbest vakit. Akşam saat 20:45  Arena Verona’da Aida

1.9.   - Bologna havaalanına transfer.  TK 1326 saat 18:45 uçağı ile saat 22:15 de Istanbul’ varış.

Tur detayları için lütfen acentemizle irtibata geçiniz.

FOLKTUR SEYAHAT ACENTASI
Cumhuriyet Cad. Çınarcık apt. No 69 Kat 2, 34373 Elmadağ – Istanbul
Tel: 90 (212) 233 29 0090  / Fax: 90 (212) 225 58 36
Email: [email protected]   /   Web: www.folktur.com

http://orbitserver2012/ald/content.asp?id=1053