HABERLER » Haberler / Duyurular » Sergi: 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Kadın Sığınma Evi - İçerde Olmak, Enif Yavuz | AVUSTURYA LİSELİLER DERNEGİ




Enif Yavuz; 'İçerde Olmak' isimli fotoğraf sergisini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu'nda gerçekleştiriyor.


Sergi, sanatçının 2007 yılında kadın sığınma evinde çektiği fotoğraflardan oluşuyor. Kocalarından veya ailelerinden şiddet gören, kimi sokakta kalmış, kimi kaçıp sığınmış bu kadınlardan çocuklarını da yanına alabilenler şanslı olanları... Bu sergide; sığınma evinin  kurallarıyla kendi alışkanlıklarının çelişkilerine uyum sağlamaya çabalayan, birlikte yaşamaya zorunlu oldukları diğer kadınlar ve çocuklarla beraber hayata tutunmaya, umutlarını yine de kaybetmemeye çalışan kadınlar siyah beyaz karelerde karşımıza çıkıyor.


Fotoğraflarda; 6 ay süreyle her gününü sığınma evinde geçiren Enif Yavuz'un yabancı bir gözle dışarıdan bakmaktan ziyade içeriden biri gibi davrandığına şahit oluyor, kadınların ve çocukların rutinlerinin, günlerini nasıl geçirdiklerinin ve yalnızlıklarının belgesel fotoğraf diliyle sergilendiğini görüyoruz.

 

http://orbitserver2012/ald/content.asp?id=1212