HABERLER » Haberler / Duyurular » TEV, Özgecan Aslan Burs Fonu ile Kız Öğrencileri Okutacak - Zuhal Dönmezer Çakıroğlu (AL 70) | AVUSTURYA LİSELİLER DERNEGİ

Üyelerimizden Zuhal Dönmezer Çakıroğlu'nun (AL 76) Başkan Vekili olduğu Türk Eğitim Vakfı TEV'in oluşturduğu "Özgecan Aslan Burs Fonu" ile ilgili bilgilendirme mesajı aşağıdaki gibidir. Olanakları kısıtlı genç kızların eğitimine katkı sağlayacak fonun yayılması için destek beklenmektedir.

TEV ÖZGECAN ASLAN BURS FONU

11 Şubat 2015 günü acı bir olayla yaşama gözlerini yuman Özgecan Aslan’ın anısını yaşatmak ve talihsiz genç kızın eğitimini sürdürmek için ortaya koyduğu çabaya dikkat çekerek, kendisi gibi okumak için bursa ihtiyaç duyan kız öğrencilerin eğitimine destek olmak ve Özgecan’ın hayallerini başka umutlarda yaşatmak için Özgecan Aslan Fonu’nu hayata geçiriyoruz.

Özgecan’ın hikâyesinde çok fazla ön plana çıkmayan başka bir detay daha vardır ki  o da bizim yıllardır dikkat çekmek
istediğimiz bir konu olan kadınların eğitim hakkı ve imkânsızlıklara rağmen okumak için ortaya konan çabadır. Kadına şiddet konusu ile ilişkilendirmeden buradan hareketle bizler genç kadınların ve kız çocuklarının eğitim haklarının burs yoluyla sürdürülmesi için topluma mesaj verilebileceğini ve bu konuda bir farkındalık yaratılabileceğini hedefliyor ve düşünüyoruz.

Sizlerin de konuya gereken hassasiyet ve destekleri göstereceğinden eminiz. Aşağıda duyuru içeriğimizi paylaşabilir, fonumuzla ilgili bilgilendirme yapabilirsiniz.

https://onlinebagis.tev.org.tr/fon-bagisi

http://www.tev.org.tr/TEV/detay/TEV-Ozgecan-Aslan-Burs-Fonu-ile-Kiz-Ogrencileri-Okutacak/20/1942/0

TEV, Özgecan Aslan Burs Fonu ile Kız Öğrencileri Okutacak

Türk Eğitim Vakfı (TEV), ölümüyle derin bir üzüntü yaratan Özgecan Aslan’ın anısını yaşatmak ve tıpkı kendisi gibi imkânsızlıklara rağmen okumak isteyen

başarılı kız öğrencilerin eğitimine destek olmak için burs fonu oluşturdu.

Türkiye’nin en köklü ve öncü vakıflarından Türk Eğitim Vakfı (TEV), 11 Şubat 2015’te acı bir olayla yaşama gözlerini yuman Özgecan Aslan’ın anısını yaşatmak ve talihsiz genç kızın eğitimini sürdürmek için ortaya koyduğu çabaya dikkat çekerek, tıpkı kendisi gibi okumak için bursa ihtiyaç duyan kız öğrencilerin eğitimine destek olmak için burs fonu oluşturdu.

Özgecan Aslan anısına oluşturulan burs fonunun, öğrenimine yarım burslu olarak devam eden ve emekli olan ailesinin desteği ile eğitimini sürdüren Özgecan’ın azim ve çabasından ilham alarak, onunla benzer koşullarda eğitim hayatlarını devam ettirmek isteyen kız öğrencilere ve ailelerine umut olmayı amaçlıyor. Özgecan Aslan Burs Fonu’na TEV’in web sayfası www.tev.org.tr üzerinden bağış yapılabilecek.

Özgecan Aslan Burs Fonu’na, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hazırlanan TEV Mutlu Gün Kartları ile de yardımda bulunulabiliyor. TEV Mutlu Gün kartlarından elde edilecek tüm gelir Özgecan Aslan Burs Fonu’na aktarılacak.

Özgecan Aslan Burs Fonu, kız öğrencilerin eğitimlerine destek olunmasına yönelik özel bir fon olarak sürekli devam edecek.

 

 

 

http://orbitserver2012/ald/content.asp?id=1223