HABERLER » Haberler / Duyurular » Tiyatro: Homeland Istanbul - Bir Alman Memleketi (Su Olgaç AL 06) /24-25-26 Mayıs 2016 | AVUSTURYA LİSELİLER DERNEGİ

Mezunlarımızdan Su Olgaç'ın (AL 06) da rol aldığı,  Almanca oynanacak "Homeland Istanbul - Bir Alman Memleketi" adlı oyun 24, 25 ve 26 Mayıs 2016 günlerinde her akşam saat 20.30’da Bakırköy Belediye Tiyatroları – Yunus Emre Kültür Merkezi'nde sahnelenecektir. Türkçe üst yazı olacaktır. Biletler Bakırköy Belediye Tiyatroları'ndan temin edilebilir.

HOMELAND ISTANBUL - EIN DEUTSCHER HEIMATABEND

Kimisi yıllardır, kimisi de birkaç aydır İstanbul’da yaşayan Almanların kesin sayısını bilen yok. 

Ne yapar, ne eder bu insanlar? Ne yer, ne içerler? Neyin hayalini kurarlar?

Dertleri, özlemleri, korkuları, hayal kırıklıkları nedir? Neden memleketlerini terketmişlerdir? Sıla özlemi çeken gurbetçi Almanların İstanbul’daki yedek memleketleri nasıl bir dünyadır?

Gündelik hayatta karşılaştıkları, tanıştıkları, konuştukları, söyleşiler yaptıkları Almanların hayat hikayelerinden yola çıkarak bu sorulara yanıt arayan sanatçı üçlüsü, eğlence delisi Erasmus öğrencileri, kraldan çok kralcı kesilen şark uzmanları, gaddar şirket menajerleri, Almanya’nın taşralarından kopup İstanbul’da kaçak yaşayan aylaklar ve İstiklal Marşı ile büyüyen çocuklarının üzerine titreyen ana babalardan oluşan beş farklı insanın hikayesini sahneye taşıyor. Aralarına başka hikayeleri de katarak.

HOMELAND İSTANBUL - Bir Alman Memleketi

Yazan ve Yöneten: Emre Akal
Oynayanlar: Lodi Doumit, Berivan Kaya, Su Olgaç (AL 06), Hasan Taşgın, Elif Veyisoğlu
Koreografi: Serkan Bozkurt 
Sahne ve Kostüm Tasarımı: Özlem Arıkan Serbez, Aytekin Gedik  
Dramaturg: Tunçay Kulaoğlu  
Yönetmen ve Yapım Yardımcısı: Elif Meşe  
Sanat Yönetmeni ve Yapımcı: Tunçay Kulaoğlu

Süre 90 dakikadır. Oyun Almanca olup Türkçe üstyazıyla gösterilecektir, Bakırköy Belediye Tiyatroları, Tarabya Kültür Akademisi, Goethe-Institut İstanbul ve Maria Wimmer Vakfı’nın destekleriyle gerçekleştirilmiştir.

http://orbitserver2012/ald/content.asp?id=1454