HABERLER » Haberler / Duyurular » Nükhet Everi İle BİZANS İSTANBULU 1 | AVUSTURYA LİSELİLER DERNEGİ


Ödüllü rehber, yazar, AL 80 mezunumuz Nükhet Everi ile günübirlik İstanbul kültür turlarımıza yeni yılla birlikte başlıyor, ilk olarak yepyeni bir rotada İstanbul’un Bizansı’nı keşfe çıkıyoruz. İstanbul öylesine büyük bir şehir, Bizans da öyle sonsuz bir hazine ki "Bizans İstanbulu" turlarımızı bölümler halinde yapacağız. Turun detaylarını Nükhet Everi’nin (CV için linke tıklayınız) anlatımıyla aşağıda bulacaksınız.

* Gezide kullanılacak kulaklıkların temini, bazı mekânların özel olarak açtırılacak olması ve diğer organizasyonlar nedeniyle tura katılım için kesin rezervasyon gerekmektedir. Turun gerçekleşmesi için minimum katılımcı sayısı 15 kişidir, maksimum katılımcı sayısı 40’tır.
* Tarih: 15 Ocak 2017 Pazar
* Son kayıt tarihi 10 Ocak 2017 Salı 
* Buluşma saati / yeri: 09.15 – Vezneciler Metro Durağı / 16 Mart Şehitleri Çıkışı
* Tur bitiş saati: Yaklaşık 16.30
* Tur katılım bedeli: 100.- TL / kişi
   Dahil olan hizmetler: Nükhet Everi'nin rehberliği, ziyaret edilen mekanlara bırakılan bağışlar, kulaklık, öğle yemeği
   Dahil olmayanlar: Tur sırasında yapılan şahsi harcamalar, ekstralar, öğle yemeğinde alınan su hariç diğer içecekler
* Öğle yemeği: Süleymaniye'de kuru fasulye, pilav, turşu, tatlı, su

* Program:


Bizans İstanbulu - 1 gezimiz unutamayacağınız anılarınızın arasında olacak. Gelin siz de bir ilkin ilklerinden olun…
- Gezimize Şehzadebaşı’nda çay eşliğinde bir sohbetle başlıyoruz. Sohbetimizin ardından Polieuktos Kilisesi kalıntılarını inceleyip, günümüzde Kız Taşı diye anılan Markianos Sütunu’nu görüyoruz.
- Bölgede Havarion Kilisesi, Fatih Camii, Şehzade Camii, Valens Su Kemerleri, Burmalı Mescit yolumuzun üzerinde bulunan ve inceleyip sohbet edeceğimiz yapılardan bazıları. Daha sonra eski bir Bizans kilisesi olan Kalenderhane Camii ve ardından da Vefa Kilise Camii’ni ziyaret ediyoruz.
- Buralara kadar gelmişken Vefa Bozacısı’nın bozası içilmez, Süleymaniye’de harika bir kuru fasulye yenmez mi? Öğle yemeği molamızın ardından Zeyrek bölgesine geçiyoruz. Harika bir terasta şehrin muhteşem silüeti eşliğinde çaylarımızı yudumlarken, Bizans hakkında sohbetlerimize devam ediyoruz.
- Zeyrek’te ilginç mahalleler ve mahalle yaşamı nefis fotoğraflar çekmeniz için size ilham verecek. Restorasyonu geçtiğimiz günlerde tamamlanan, günümüzde Zeyrek Camii olarak bilinen muhteşem Pantokrator Manastır Kilisesi’ni ziyaret edip, tüm detaylarıyla inceleyip, geçirdiği restorasyonların hikâyesini ve önümüzdeki zaman diliminde yapılması planlananları konuşacağız. Görecekleriniz ve duyacaklarınız sizi çok heyecanlandıracak.

- Eski bir Bizans yapısı olan Şeyh Süleyman Türbesi’ni gördükten sonra yine çok seveceğiniz Eski İmaret Camii olarak bilinen Pantepoptes Manastır Kilisesi’ni ziyaret edeceğiz…

Bizans tarihi, mimarisi, şehircilik anlayışı, Bizans'ta günlük yaşam, Bizans'ta kadın, ilginç Bizans hikâyelerinin bütün günümüze yayıldığı bu keşif yolumuzun üzerinde daha birçok detay ve yer bizi bekliyor olacak…


Tüm etkinlik rezervasyonları için irtibat: Özlem Yeşildağ / Dernek Sekreteri
Tel: (0212) 260 30 48    Tel + Faks: (0212) 260 30 87    GSM: (0533) 498 04 35
[email protected]

 

http://orbitserver2012/ald/content.asp?id=1517