HABERLER » Haberler / Duyurular » Avusturya`da Öğrenim Görecek AL Mezunlarının Banka Hesabı Hakkında | AVUSTURYA LİSELİLER DERNEGİ

AVUSTURYA’DA YÜKSEKÖĞRENİM GÖRECEK
SANKT GEORG AVUSTURYA LİSESİ MEZUNU ÖĞRENCİLERİN
İLK VİZE BAŞVURULARINDA GEREKLİ BANKA HESABI HAKKINDA

Avusturya´ya yükseköğrenim için gelecek öğrencilerimizden 35 numaralı Devlet Dairesi (MA35) tarafından yıllık gereksinimlerini karşılayacak olan paranın belgelenmesi istenmektedir. Konu ile ilgili Vakıfbank International AG ile yaptığımız görüşmeler sonucunda

Sankt Georgs Kolleg mezunları ve Avusturya Liseliler Derneği üyeleri için aşağıdaki sistem oluşturulmuştur:

Viyana´ya gelecek olan öğrencilerimiz öncelikle Viyana'daki derneğimizin [email protected] adresine bir elektronik mesaj atarak, Vakıfbank International AG, Schubertring 2 - 1010 şubesinde bir hesap açmak istediklerini belirtecek ve mesaja pasaport kopyalarını ekleyeceklerdir. Elektronik posta aynı gün Viyana´daki dernek tarafından banka şubesine ulaştırılacaktır. Öğrencilerimiz; ertesi gün  kendilerine en yakın Vakıfbank şubesine giderek, orada isim, soy isim ve doğum tarihlerini verip, pasaport kopyalarını Viyana´ya gönderdiklerini belirteceklerdir. Devamında işlemleri yapılıp hesapları açılacaktır. Hesap açmak için gerekli en düşük miktar 100.- Euro’dur. Sonrasında öğrencinin Viyana´daki öğrenimlerini üstlenen ebeveynleri veya ilgili kişiler açılmış olan hesaba MA35 dairesinin istediği miktarı havale edebileceklerdir. Böylelikle öğrenciler Viyana´ya geldiklerinde hesapları hazır olacaktır.
 

VAKIFBANK HESABI İLE İLGİLİ TEKNİK BİLGİLER 
- Vakıfbank´daki hesabınıza Türkiye´den gönderilen havalelerden, havale ücreti gönderen tarafından karşılandığında, Viyana tarafından miktara bağlı olarak minimum 6.- Euro, maksimum binde bir buçuk masraf kesilir.

- Diğer hesap ücretleri -Euro olarak- şöyledir:

      * üç ayda bir hesap takibi için 6,15.- Euro
      * para yatırma, para çekme 0,24 Euro
      * havaleler, bankomat  para çekişleri, para girişleri 0,50 Euro
      * bankomat kartı (Maestro) 22,33 Euro/yıllık
 

AVUSTURYA BANKALARI - VAKIFBANK KARŞILAŞTIRMASI
Avusturya´da bankalar öğrenci hesaplarından ücret almazlar, ancak Türkiye´den Avusturya’daki bir bankada hesap açma imkânı yoktur. Yanı sıra, Türkiye´den gönderilen havalelerde kesilen ücret çok daha fazladır. Dolayısı ile Vakıfbank hesabı yukarıdaki ücretler dikkate alınarak doğru kullanıldığında Avusturya bankalarının öğrenci hesaplarından daha pahalı değildir. Bununla beraber Vakıfbank´ı yalnızca Türkiye´den hesap açmak ve havalelerinizi almak için de kullanabilirsiniz, çünkü Türkiye´den gelen havalelerdeki kesinti Vakıfbank’ta diğerlerine göre  daha düşüktür.

ALD Viyana

http://orbitserver2012/ald/content.asp?id=1712