HABERLER » Haberler / Duyurular » Sergi: Deniz Toraman (AL 70) Seramik Sergisi, Ağustos 2012 | AVUSTURYA LİSELİLER DERNEGİ

 

DENİZ TOROMAN SERAMİK SERGİSİ DİBEKLİ HAN'DA 18 AĞUSTOS'TA AÇILIYOR.

Deniz Toraman Seramik Sergisi Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Erdinç Bakla Sergi salonu'nda 18 Ağustos 2012 saat 19:00'da açılıyor. Sergi 30 Ağustos 2012 tarihine kadar 10:00-13:00 ve 17:00-23:00 saatleri arasında görülebilir.

İstanbul’da doğan Seramik sanatçısı Deniz Toraman, Sankt Georg Avusturya Kız Lisesi’nden mezun oldu. Sanata olan yoğun ilgisi, onun, Ernest Barlach’ın “sanatta iki öğe bulunur onu yapan ve ona gereksinim duyan” deyişindeki ikinci gruptan çıkarak sanatçı kimliğini kazanmasına neden oldu ve resim çalışmalarına başladı. Çizgi ve renklerin dünyasıyla başlayan sanat serüvenini üç boyuta taşıma güdüsüyle, 1996 senesinde İnsel İnal ile seramik çalışmalarına başladı. Teknik bilgilerini, kendi atölyesinde, hem Şamot, hem beyaz çamur üzerinde ustalıkla uygulamaya başlayan sanatçı, çalışmalarına ikinci eleman olarak gümüşü de ekledi.

Doğadaki ve günlük yaşantımızdaki formları yalın ve fonksyonel bir şekle dönüştürerek bizlere aktarmaya çalışan sanatçının eserlerinde bilinçlilik ve sanatsal içgörünün izlerini görüyoruz. Sanatçının iç dünyasının ellerinden çamura aktığı, onu yoğurup şekillendirirken gizlerini çözmeye çalıştığını hissediyoruz. Sanki yaşamın özünü ararcasına. Kendi deyişi ile söylediği gibi; "Bir SIRdır seramik, yaşamın özündeki SIR gibi…" Sanatçı, Türk Seramik Derneği ve BodrumART Derneği üyesidir.

2007'de Tolga Eti Sanat Galerisi (İstanbul), Artistanbul, Artev Sanat Evi (İstanbul), Jazz Now Sanat Merkezi & Galeri (Bodrum), 2008'de “Deniz + Kuşlar” , Osmanlı Tersanesi Sanat Galerisi (Bodrum), Milli Reasürans Sanat Galerisi (İstanbul) sergi açtı. 2000'de Resim Sergisi, Gayrettepe Türkbank Galerisi, 2002'de Artev Sanat Galerisi (İstanbul), 2003'de Artev Sanat Galerisi (İstanbul)'da sergilere katıldı.
 

http://orbitserver2012/ald/content.asp?id=455