ÇALIŞMA GRUPLARI » ALD Gençlik Kolu | AVUSTURYA LİSELİLER DERNEGİ

Avusturya Liseliler Derneği Gençlik Kolu (ALD GK), farklı kuşaklardan Avusturya Liseliler arasında köprü kurmak, henüz Avusturya Lisesi’nde okumakta olan kardeşlerimizle büyük ailemizden kopmadan aynı çatı altında bir araya gelmek ve hep birlikte geniş, güçlü bir topluluk olmak amacı ile 2009 yılında kurulmuştur. Üyelerimizin de desteği ile her yıl yeni projelerle farklı dönemlerden Avusturya Liseliler arasında iletişim sağlanmakta, Avusturya Liseli olmanın getirdiği ortak kültür ve anlayış pekiştirilmekte ve yeni nesillere geleceğe yönelik imkânlar yaratılmaya çalışılmaktadır.


STAJ PROJESİ
Avusturya Liseliler Derneği, Gençlik Kolu’nun 2011 yılında başlattığı proje ile Avusturya Lisesi mezunu üniversite öğrencilerine staj yeri sağlama konusunda destek vermektedir.

Avusturya Liseli üst düzey yöneticilerin görev yaptığı firmalara Avusturya Liseliler Derneği referansı ile iletilecek özgeçmişlerinizi, hangi pozisyonda ve ne kadar süre ile staj yapmak istediğinizi de bildirerek [email protected] adresimize gönderebilirsiniz. Mailinizde, staj yapmayı tercih ettiğiniz firmaları öncelik sıranıza göre belirtmeniz yararlı olacaktır. Özgeçmişleriniz, eğitiminize ve talebinize uygun eşleşmeler sağlanarak ilgili şirketlere ulaştırılacaktır.

Kariyerinize önemli katkı sağlayacak bu projede sizlerle buluşmayı büyük bir heyecanla bekliyoruz.
 

LİTERA BULUŞMALARI
Derneğimizin çok uzun yıllardan bu yana devam eden Salı Buluşmaları kapsamında, ilk hafta buluşmaları ALDGK’ya ayrılmıştır. Her ayın ilk Salı akşamı Avusturya Liseliler Vakfı’nın da bulunduğu Galatasaray’daki Goethe binasının terasında yer alan muhteşem manzaralı Litera Cafe & Restaurat’ta gerçekleşen buluşmalarda, benzer meslek grupları veya yakın sene mezunları gibi ortak noktaları olan farklı dönemlerden üyelerimizi tanıştırarak sosyal ağımızı kuvvetlendiriyoruz. Litera buluşmalarında ayrıca eski dönemlerden büyüklerimiz ve öğretmenlerimizle de bira araya geliyor, geçmişe bağlılığımızı tazeliyoruz. Eğer siz de keyifli bir sohbete katılmak isterseniz her ayın ilk  Salı akşamı saat 18:30’dan itibaren Litera’da bizlere katılabilirsiniz. 
 

VALS VE GÖSTERİ DANSLARI GRUBU
Avusturya Liselilerin ortak kültürü ve öğrencilik yıllarımızda mezuniyet gecesinde sergilemeyi heyecanla beklediğimiz vals ile birlikteliğimizi mezuniyet sonrası da devam ettirmeyi amaçlıyor, çalışmalarımızı diğer salon dansları ile de çeşitlendiriyoruz. ALD Gençlik Kolu olarak, keyifli vakit geçirmek ve coşkuyla dans etmek isteyen tüm üyelerimizi ALD Vals ve Gösteri Dansları Grubu’na davet ediyoruz!
 

STRUDELTAG FOTOĞRAF YARIŞMASI
Strudeltag’a farklı bir heyecan katmak amacı ile 2010 yılında başlattığımız fotoğraf yarışmasının jüri üyeleri yine AL mezunu ünlü fotoğraf sanatçıları. Siz de bu yarışmaya katılabilir, ödüllerden birini kazanabilir, hatta yarışma jürisinde yer alabilirsiniz!  

İrtibat: [email protected]


ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
Avusturya Lisesi’nde henüz okumakta olan kardeşlerimizin çok gecikmeden büyük ailemize katılabilmeleri, ihtiyaç duydukları alanlarda bizlere danışabilmeleri amacıyla 2011 yılından itibaren 10, 11 veya 12. sınıftan bir arkadaşımız Öğrenci Temsilcisi olarak ALDGK ile sürekli iletişimde olmaktadır.


DÖNEM TEMSİLCİLERİ
Dönemler arası iletişimi kuvvetlendirmek, dernek etkinliklerinden daha büyük kitlelerin haberdar olmasını sağlamak amacı ile Dönem Temsilcileri grubunu kurduk. Dönem Temsilcileri; dernekte kaydı olmayan dönem arkadaşları ile dernek arasında köprü kurmak, ilgili etkinlikleri arkadaşlarına iletmek, arkadaşlarına dernek etkinliklerinde ev sahipliği yapmak ve Bilgi Güncelleme Formları yoluyla üye veri tabanımız için son bilgileri toplamakla görevlendirilmektedir.

Gönüllü dönem temsilcilerimizden biri de siz olmak isterseniz [email protected] adresinden iletişime geçebilirsiniz.


FOTOĞRAF KULÜBÜ
İleri seviye fotoğraf meraklısı Avusturya Lisesi mezunu gençlerin önderliğinde, daha önce birbirini tanımamış 30’u aşkın üyemizi bir araya getirmeyi başarmış bir projedir. 2011 yılında eğitmenlerin iş yoğunluğu sebebiyle etkinliklerine ara verilmiş olmasına rağmen profesyonel fotoğrafçı AL mezunlarının desteği ile tekrar faaliyete geçmesini planlamaktayız.

http://orbitserver2012/ald/content.asp?id=638