HABERLER » Haberler / Duyurular » Soma`yı Unutmuyoruz... | AVUSTURYA LİSELİLER DERNEGİ




Değerli Avusturya Liseliler,

Sizleri de katılmaya davet ettiğimiz Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin Soma’ya Destek çalışması kapsamında bağışlarınızla oluşan 13.500.- TL tutarındaki birikimi 4 Ağustos 2014 tarihinde tüm katılımcılar adına ÇYDD Genel Merkezi'nde Genel Başkan Yrd. Sn. Nihal Kızıl'a ilettik. ÇYDD'nin Soma ve diğer çalışmalarını kurumun https://www.facebook.com/CagdasYasamiDesteklemeDernegii?ref=br_tf  adresinden takip edebilirsiniz.

Sonsuz teşekkürlerimizle,

Avusturya Liseliler Derneği


25 Haziran 2014

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ GENEL MERKEZİ VE TÜM ŞUBELERİNDEN

SOMA’YA DESTEK

SOMA’NIN “KÖMÜR GÖZLÜ” ÇOCUKLARINA YAZ ETKİNLİĞİ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, yiten canların yakınlarına, kara kömür kazmaya devam edenlere, acılı Soma halkına destek olmak, geleceklerine bir ışık tutmak amacıyla 7 Temmuz-23 Ağustos 2014 tarihleri arasında Soma’da bir yaz eğitimi etkinliği düzenliyor.

TC İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’nün 26.05.2014 tarih ve 23749 sayılı olurları ile başlatılan kampanya kapsamında ÇYDD, Soma Kaymakamlığı’nın da onayıyla faciada yaşamını yitirmiş ya da yaralanmış işçilerin okul öncesi yaştaki çocuklarına okula hazırlık, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine de eğlenceli ve öğretici etkinlikler içeren bir yaz programı uygulayacak. Program, ÇYDD’nin bu amaçla kiraladığı bağımsız ve bahçeli bir binada gerçekleşecek. Çocuklarını yaz etkinliğine getiren annelere, eğitim merkezinde özel bir alan düzenlenecek; anneler, ihtiyaç ve istek belirttikleri takdirde, ÇYDD uzmanlarından ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda destek alabilecek.

Soma yaz çalışmalarında gönüllü anaokulu, sınıf ve branş öğretmenleri, sanat eğitimcileri, pedagog ve psikologlar görev yapacak. Program doğrultusunda nöbetleşe haftalık çalışmalar yapacak olan gönüllüler, görev sürelerinde Soma’da, ÇYDD’nin kendileri için hazırladığı yerlerde konaklayacak.

ÇYDD ayrıca, bu çalışmalar süresince, kampanya doğrultusunda eğitimine burs desteği vereceği öğrencileri belirleyecek; öğrenciler ve aileleriyle tanışacak.

Kampanyamıza izin veren yetkililere, maddi destek ve malzeme desteği sağlayan kişi ve kuruluşlara, Soma’da çalışacak gönüllülerimize teşekkür ederiz.

HAYDİ SOMA’YA, YARALARI SARMAYA!

http://orbitserver2012/ald/content.asp?id=1090