HABERLER » Haberler / Duyurular » Muammer Erboy İle Sıra Dışı Müzik Turları Devam Ediyor... Berlin, 14. - 16.Kasım 2017 / Folktur - Nuray Erten AL 75 | AVUSTURYA LİSELİLER DERNEGİ

Değerli Dostlarım,

Daniel Barenboim günümüzün efsane misali bir müzik adamı. Onu layığı ile tarif edebilmek için müzik bilgesi-müzik filozofu-hümanist müzik adamı tamlamalarını çekinmeden kullanabiliriz.

Dünya barışına verdiği değer, onu - tabii ki mensubu olduğu dinin de etkisiyle – dünyanın düşmanlıklar ve savaşla kavrulan en karışık bölgelerinden birine barışı ve huzur götürme çabalarına itti. İsrail ve Filistinli genç sanatçılardan bizzat seçerek bir araya getirdiği ve adını büyük Alman şairi Goethe’den etkilenerek West-Östlicher Diwan (Batı-Doğu Divanı) koyduğu orkestrası ile Ramallah gibi silahların hiç susmadığı yangınlı bir bölgede verdiği Beethoven konseri ile efsanenin kilit taşını koydu. Yakın dostu Filistinli hümanist ve filozof Edward Said ile el ele, kafa kafaya vererek düşman edilmiş halklar arasında bir diyalog yaratarak tüm dünyaya örnek mesajlar verdi.

Bu çabalar en güzel meyvesini Barenboim ve Vakfı’nın geçen yıl Berlin’de açtığı Müzik Akademisi’nde verdi. Burası, menşei, dini, her ne olursa olsun tüm dünyadan bilhassa ananaevi düşman halklara mensup gençlerin yan yana, kardeşçe ve eşit eğitim aldıkları bir yuvaya dönüştü. Bizim de genç bir gururumuz orada,  Barenboim’in öğrencisi. Bu eğitim yuvasının ana konser salon Barenboim’in kendine örnek aldığı, iki yıl evvel 90. doğum gününe şahit olmak için Berlin’e gittiğimiz ünlü Fransız besteci ve orkestra şefi Pierre Boulez’in adını taşır. Boulez hayatta olsaydı 15.Kasım Çarşamba akşamı yaşayacağımız kutlama konserinin en az bir bölümünü yönetirdi, belki…Zubin Mehta da yakın, çok yakın dostu Barenboim’un 2016 Aralık sonu da Mehta’nın 80. Doğum günün için İsrail’deydik. Ve Mehta orada artık aktif konser ve müzik hayatından çekileceğini duyurmuştu. Ama gerçek, derin dostluklar nelere kadir değil ki?

Değerli Dostlarım, Daniel Barenboim gibi müstesna bir müzik adamını 80. Yaş gününde ayakta alkışlamak, büyük usta Zubin Mehta’yı belki de son konserinde dinleyebilmek ve 7 yıldır tamirat gören meşhur Berlin Operası Unter den Linden’i yeniden hayat bulan ihtişamıyla içimize sindirmek için bizimle gelin, Berlin’de müzik tarihine ilave edilecek parlak sayfalarda bizlerin de parmak izi olsun.

İyi günlerde, huzur ve sağlıkla buluşmak ümidi ile.

 

TUR PROGRAMI:

14.Kasım  2017 Salı: 
10:00
da Sabiha Gökçen  Hava Limanında buluşma
11:40 de Berline TK 1725 nolu uçuş  yerel saat ile 12:45 de Berlin’e varış.
14:00 “Monet’den Kandinsky’e “ sergisini ziyaret
1000 metrekarede  "klasik modern" döneminin on altı en önemli sanatçının eserleri müzik animasyon ve  projeksiyon kombinasyonu ile sunuluyor. 
16:00 otele gidiş
19:30  Akşam yemeği Bocca di Bocca Restaurant

15.Kasım 2017 Çarşamba: Otelimizde kahvaltı 
10:30 Hareket. Sanssouci Sarayı ve Potsdam gezisi
UNESCO’nun olağanüstü kalitede bir kültürel mülk olarak  dünya mirası listesine girmiş olan bu yazlık saray II.Dünya Savaşından yıkılmadan kurtulmuş, ancak bu sarayın güvenlik nedeniyle mobilyaları ve içindeki sanat eserleri çıkarıldığından eksiktir.

Hollanda stilinin dünyada tek bir benzeri olan Potsdam bölgesini Friedrich 1. Wilhelm buralarda oturan Hollandalı’ların kendilerini rahat hissetmeleri için 18.yy. da  150 adet tuğla ev  inşa edilmesini buyurdu ve bunun için de Hollanda’dan iyi ustalar bulundu. Böylece burası temizlenmemiş beyaz harçlar ve kavisli pencereleriyle oldukça ilginç ve Hollandalılara özgü bir bölge haline gelmiştir.
19:30 Staatsoper unter den Linden
         DANIEL BARENBOIM için DOĞUM GÜNÜ KUTLAMA KONSERİ 
         Zubin MEHTA, Orkestra Şefi    *     Daniel BARENBOIM, piyano     *     Staatskapelle Berlin (Berlin Opera Orkestrası)

Richard STRAUSS   Senfonik şiir, op 28
„TILL EULENSPIEGEL“ Neşeli Şakaları: Bizim Nasreddin Hoca’mız gibi Ortaçağ Almanya’sında  bir halk kahramanıdır Till Eulenspiegel. İki yüzlülük riya ve yalan dolandan, bilhassa da yobaz din adamlarından nefret eder. Bir çok toplum kesiminde yaptığı eylemli şakalardan sonuncusunda, bu yobaz takımına bir oyun oynayınca kendisini darağacında bulur.

Johannes Boris BOROWSKI   Piyano ve orkestra için Stretta (Dünya prömiyeri)

Ludwig van BEETHOVEN  Piyano konseri No. 5 Si bemol Majör, op.73, „İMPARATOR“
Barenboim’a da 80.doğum gününde „İmparator“ konçertosu yakışır, değil  mi? Beethoven’in 1798lerde başlayan piyano külliyatının orta evresine rastlar 5. Konçerto. Aslında çok kısa süre önce yayımlandığı 4.konçertonun özellikle son bölüm temalarına sıkça dönüldüğü ve muhteşem bir pırıltıyla geliştirildiği çok dinamik bir eserdir. Mehta, Barenboim ve Staatskapelle’nin işbriliği ile muhteşem bir havai filek gösterisine dönüşecektir bu eserin parlak notaları….

Konser sonrası otelimize dönüş

16.Kasım 2017 Perşembe: Otelimizde kahvaltı.
10:30 check-out ve Berliner Dom Katedralini gezmek üzere otelden hareket
Havaalanına transfer
14:30 TK 1726 sefer sayılı uçak ile Istanbul’a kalkış 19:25 Atatürk Hava Limanına varış.

TUR ÜCRETİ (min 10 kişi) -  İki kişilik odada kişi başı: 1.400.- €   /   Tek kişilik  oda farkı: 220.- €

Tur Ücretine Dahil Olan Hizmetler 
- Berlin 5* Hotel Bristol  Kempinski’de, 2 gece  oda/kahvaltı konaklama
- San Ssoucci ve Potsdam tam gün gezisi 
- “Monet’den Kandinsky’ye “ sergisi giriş bileti 
- 1x konser bileti
- Konser arasındaki snack tarzı akşam yemeği
- Berliner Dom katedral gezisi
- Şehir vergileri 
- Havalimanı-otel-havalimanı transferleri (programdaki uçuşlar için)
- Otelden konsere gidiş, dönüş transferleri
- Restaurant Bocca di Bocca’da Folktur Gala Yemeği
- Danışmanımız Sn. Muammer ERBOY refakati

Tur Ücretine Dahil Olmayan Hizmetler 
- Otelde yapılacak ekstra harcamalar 
- Öğle yemekleri
- Vize ücreti
- Yurt dışı çıkış fonu
- Hammaliye ve bahşişler
- Belirtilen yemeklerdeki su dışındaki içecekler
- Uçak bileti
*** Hava şartlarından meydana gelebilecek uçak iptal ve rötarlarından, kaybolan valizlerden acentemiz sorumlu değildir.

NURAY ERTEN (AL 75) - FOLKTUR SEYAHAT ACENTASI
Folktur Seyahat Havacılık Turizm ve Nakliyat A.Ş.
Cumhuriyet Cad. Çınarcık apt. No 69 Kat 2, 34373 Elmadağ – Istanbul
Tel: 90 (212) 233 29 00       Fax: 90 (212) 225 58 36
Email: [email protected]        Web: www.folktur.com

http://orbitserver2012/ald/content.asp?id=1588