HABERLER » Haberler / Duyurular » Ar-Ge Proje Yarışmasında Birinci Olduk! Hasan Basri Kayakıran (AL ’72), Elsim A.Ş., Nisan 2012 | AVUSTURYA LİSELİLER DERNEGİ

Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği’nin açtığı I. Makine ve Aksamları İmalat Teknolojileri Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği, 13 Nisan 2012 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. T.C. Ekonomi Bakanlığı, TİM Türkiye İhracatçılar Meclisi, Tübitak ve Kosgeb’in de desteklediği Ar-Ge Proje Pazarı yarışmasında akademisyen, girişimci ve sanayici dallarında ödüller sahiplerini buldu. Elit akademisyenler ve sanayicilerden oluşan denetleme kurulu, 181 proje arasından her kategoride ilk üçe giren projeleri ödüle layık gördü.

Elsim, LiProKa Motor Prensibi ile üretimine ve ihracatına başladığı Kare Gövde Senkron Tork Motoru projesi ile sanayici kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. SQM Tork Motoru, kullanıldığı uygulamalarda redüktörü ortadan kaldırması, AC senkron servo motor performansına ulaşması gibi üstün teknik özelliklere sahip olmasının yanında güncel dünya standartlarının ötesinde bir verimliliğe sahiptir. SQM Tork Motoru, sağladığı enerji verimliliği ile geleceğin teknolojisi olma özelliğini ispatlamaktadır.

Bu güzel haberi siz dostlarımız ile paylaşırken, ileri teknoloji üreten ülkelere ihracatı hedeflediğimiz projemizin hayata geçmesinde bize destek veren Tübitak, Kosgeb ve üniversitelerimizin değerli hocalarına bu vesile ile candan teşekkür ederiz.

Ayrıca bu önemli projede bize güvenerek motorumuzu makinelerinde çalıştıran makine üreticilerimize ve sanayicilerimize, henüz seri üretime geçmeden başladığımız ilk prototipleri görerek motorlarımızı almaya başlayan Almanya distribütörümüze, kısa zamanda tüm İtalya’da satış ağı kuran İtalya distribütörümüze şükranlarımızı sunarız.

Bu ödülü, motorumuzun ortaya çıkmasında emeği geçen bütün mesai arkadaşlarımıza armağan ediyoruz.

Hasan Basri Kayakıran (AL 72) & Dr. Mücella Kayakıran
ELSİM ve EMF Motor Yönetim Kurulu adına

 

http://orbitserver2012/ald/content.asp?id=415