KURUMSAL » Dernek Hakkında

Dernek Hakkında

1950 yılında kurulan Avusturya Liseliler Derneği (ALD), 1980 döneminde ülkemizde yaşanan gelişmeleri takiben tüm dernekler gibi faaliyetine son verip kapandıktan sonra, 1985 yılında tekrar kurulmuştur ve çalışmalarını bu tarih itibarıyla kesintisiz olarak sürdürmektedir.

Avusturya Lisesi'nde okuyup mezun olan veya yalnızca belli bir dönem dahi bu kurumda okumuş olanların üye olabildikleri derneğimizin amacı, aynı eğitimi ve aynı kültürü almış olan Avusturya Liselileri bir çatı altında toplayarak, aramızdaki sosyal ve kültürel ilişkileri en üst seviyelere çıkarmak, hatta iş bağlantıları sağlamak şeklinde özetlenebilir. Bu ilişkilerin sağlanabilmesi için çok sayıda yöntem kullanılmakta, toplantılar, seminerler, geziler, yemek ve kokteyller düzenlenmekte, e-posta bültenleri ile üyeler haberdar edilmektedir.

ALD, Avusturya nezdinde de aktif bir sivil toplum kuruluşu gibi çalışarak bu ülkedeki tanıtım faaliyetlerini Viyana'daki derneğimiz Sankt Georg's Absolventenverein Wien ile işbirliği içinde yürütmektedir. Ülkemizdeki Avusturya resmi makamları ile güçlü ilişkilerimiz her dönemde aynı yoğunlukta devam etmektedir.

Almanya’da yaşayan Avusturya Liselilerin sayısı her geçen yıl artmaktadır. Bu sayı 170 kişiye ulaşmıştır. ALD Almanya Temsilciliği liderliğinde organize olan grup, Almanya’nın gerek eğitim, gerekse iş hayatında mezunlarımız arasında giderek önemli bir rol oynamaya başlamasıyla çeşitli projeler geliştirmektedir.

ALD, yine Avusturya Lisesi mezunları tarafından kurulan Avusturya Liseliler Vakfı ile birçok konuda ve projede iş ve güç birliği yaparak vakfın projelerine destek olmaktadır.

Derneğimize kayıtlı üye sayısı 1724'dür; e-bültenlerle 5.000 civarında mezunumuza ulaşılmaktadır.

Ülkemizde yabancı dille eğitim veren yabancı okulların mezunları arasında en aktif örgütlenmeye sahip olan Avusturya Liseliler, 2005 yılından itibaren mülkiyeti kendilerine ait olan dernek merkezinde çeşitli etkinlikler düzenleyerek üye sayısını daha da arttırma ve güçlü bir topluluk oluşturma çabasındadırlar.

ALD Business Platform; dernek üyeleri ile ticari hayatın içindeki Avusturya ile ilişkisi bulunan kişileri buluşturma, sosyal ve ekonomik ilişkileri geliştirme, ticarete ve istihdama katkı sağlama amaçlı çalışmalarını sürdürmektedir.

ALD Kadın Platformu; marka tescilini yaptırdığı özgün çalışması “Ben Çalışmak İstiyorum” isimli sosyal sorumluluk projesini Kadir Has Üniversitesi işbirliği ile yürütmektedir. Platform her yıl, Doğu ve Güneydoğu illerinde öğrenim gören ortalama 20 kız öğrencinin İstanbul’da AL’li firma sahiplerinin/yöneticilerin işyerlerinde birer ay maaşlı staj yaparak iş hayatıyla tanışmalarını sağlamaktadır.

2018 yılında, ihtiyacı olan ilköğretim okullarına kütüphane kurmak ve kitap desteği yapmak amacıyla başlattığımız “Ben Okumak İstiyorum” derneğimizin ikinci özgün projesidir.

Mezunlarımızın ve dostlarımızın katılımlarıyla oluşan Avusturya Liseliler Kartçınar Klasik Türk Müziği Korosu ve ALD Vals Gösteri Grubu çalışmalarını konserler ve gösterilerle sergilemektedir.


 

Bölümle ilgili diğer başlıklar

Copyright © 2024 Avusturya Liseliler Derneği
Designed by: OrBiT